Det herværende Asyl for smaa Børn, som skyldes Hds. Kgl. H. Prindsesse Carolines ædle Gavmildhed sin Oprindelse og sin Tilværelse, har i de to sidste Maaneder havt tvende Høitidsdage, hvor det ædle Fyrstepar mindedes med sand Taknemlighed. Saavel den 28.October som 22.Novbr. have været sande Glædesdage for de talrige Børn, som i Asylet have fundet Ly, Veiledning og Underviisning. For at Børnene maatte lære at udmærke disse tvende Dage, der minde om den ædle Stifterindes og Høisammes Gemals høie Fødselsdage, paa hvilken sidste Hds. Kgl. H. afvigte Aar lod denne velgjørende Stiftelse aabnes, vare Asylets Inspectricer og Forstandere paa disse festlige Dage forsamlede i Asylet, og det maatte i Sandhed fryde hver Menneskeven at være Vidne til den glade Munterhed, som ved det givne Festmaaltid opfyldte de barnlige Sjele, der i det høie fyrstelige Par erkjende deres ædle Velgjørere.
Datering
1837-11-24
Arkiv ID
000111879
Beskrivelse
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.