For at see sig i stand til rigtigt at kunne bedømme Dampkøkkenet, har Red. Flere gange spiist af Maden, og er derved kommen til den Overbeviisning, at den fortjener en off. udtalt Ankerkj. Naar man tager hensyn til den overord. billige Pris ( 10 sk. for en afhentet Portion For- og Efterm.) maa det indrømmes, at ingen Familie kan se sig i stand til at lave saa god Mad til en saa billig Priis, og det endog uden at regne Tid og Brændsel. For at kunne fælde en uhildet Dom over en Anstalt, der maa anses for et uberegneligt Gode for en stor Deel Familier, har Redact. paa det nøjeste søgt at sætte sig ind i den Virksomhed, Anstalten har udfoldet i de 6 Uger, den har bestaaet, og derved kommet til Kundskab om, at den Klasse af Medborgere, for hvem Anst. i særd. er bestemt, Familier af Mellemklassen, ikke benytter den saaledes, at dens Existence derved kan sikres. Vi er overbev. om at det store Tab vore mindre bemidl. Medb. vilde lide, hvis anstalten ikke afgiver et saadant Udbytte, at dens driftige Entrepreneur kan bestaa derved. Vi opfordre derfor de mindre bemidl. Fam. til hyppigere at benytte Anst. end det i de sidste 4 uger har været Tilfældet, idet vi er overbevist om, at den i alle Maader kan sammenlignes med de bedste Anst. i Kbh
Datering
1859-11-27
Arkiv ID
000111954
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Relationer
Steder
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.