Med høie Øvrigheds Tilladelse tager Hr. Price med sin Familie fra Stockholm som Kongelig priviligerede, sig den Friehed 22. 29. 30. og 31. Dec. at fremvise deres Kunsttykker som bestaaer i nedenstaaende Øvelser: l. Viser Jomfrue Price en Færdighed i at gaaer paa Linie, og paa samme at giøre en deel kunstige Spring og Ballanceringer, som meget er blevet beundret af et Barn paa 5 Aar, da ingen uden mange Aars Øvelse og uden høiere Alder, har kunnet erhverve sig saadan Færdighed. Foruden mange andre Færdigheder, imiterer hun paa Linien en Menuetto, og dandser paa samme indesltuttet i en Sæk, samt med tilbundne Øjne springer og gjør allehaande Trin, ligesom hun og sidder paa en Stoel på Linien og ballancerer ganske allene. Alle disse Øvelser har hun nyelig i Stockholm og sidst i Kbh. havt den Naade at vise for de Høikongelige Herskaber, og været saa lykkelig at blive beæret med deres allernaadigste Behag. 2. Viser Madame Price sin Færdighed paa en Staaltraads-Linie, og iblandt andet den Preussiske Exercitie med tilhørende Haandgreb, med samme Færdighed som en veløvet Soldat. 3. Viser Hr. Price den berømte Stegdands. 4. Dandser Madame Price den engelske Pirowette eller saa kaldte Kræseldands med Tallerkner, Kaarder og Flag. 5. Dandser Madame Price den spanske Ronda eller Solodandsen imellem 12 Æg med tilbundne Øjne uden at beskadige nogen. fortsættes på 80-165
Datering
1795-12-23
Arkiv ID
000112856
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.