Industri (Breve til Kongen og Kancell.) I Anl. af Ole Sannes og Johan Bardewicks Ansøgning om Toldfrihed i 3 Aar paa det til Sæbe-Syderiet i Aarhus fra fremmede Stæder behøvede Olie og Frø dat. 25.5.1772, skriver Stiftamtmanden: Det iflg. Deres Kgl. Magt. allern. Bevilling af 10. Dec. 1770, her i Aarhuus oprettede Sæbe-Syderie med Oliemølle, har alt nogen Tid været saaledes istand og gang at man giør sig beste Forhaabninger om sammes Réele Nytte for Publicum om det allern. behage Deres Mayestæt at bevilge Supplicanterne ansøgte Toldfrihed udi Trende Aar af den Olie og Frøe som til Sæbesyderiets Drift fra fremmede Stæder maatte forskrives............ Jeg har saa meget meere anledning allerunderd. at indstille denne Ansøgning til allern. Bønhøring som Interessenterne i Ermangling deraf sættes ud af Stand til at drive Værket, og i Begyndelsen at holde Priiser med andre, som formodes at skee efter 3.de Aars forløb, da allerede anstillet Prøve at faae Raps saaet her, giver Haab om deraf med Tiden at kunde sule det til Værket behøvende. Rosenørn.
Datering
1772-05-26
Arkiv ID
000114158
Beskrivelse
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftamts Kopibog
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.