Garver Magnus Ørn. I Anl. af Ørns Ansøgning til General Land Oeconomie og Commerce collegiet om Bevilling til af det ved hans priviligerede Saffians-Fabrique faldende Udskotslæder at forfærdige Pampusser, Tøfler og skoe til Børn under 8.te Aar, med videre, skriver Stiftamtmanden: Da Supplic. M.Ø. foruden sit holdende Garverie har Privil. paa at giøre Saffianer, Carduaner, Ryolæder etc. saa ansees det for en udskeielse fra hans egentlige Hoved Fag, at han nu attraaer at sye Pampusser, Tøfler og Skoe til Børn under 8 Aar; thi baade vilde slagt Arbeide, betage ham og Folk - tiden, til hans Fabrique og Garveries fortsættelse, hvoraf dog en reel og vissere Fordeel kan udkomme, naar det tilbørligen opsagtes, og desuden blive gandske stridig imod Skomager-Laugets allernaadigst bevilgede Articler, at en Saffians-Mager og Garver skulle giøre Skomager Arbejde, derpaa holde Folk eller antage saadanne, som under dette Skiul kunde forfærdige al Slags Skomager Arbeide til desto større fornærmelse for Lauget, hvis i denne henseende indhentede og mig fra Magistraten tilstillede Erklæring, skyldigst vedføies i lige forventning at Supplikanten som ved fleere leiligheder har skielt uden for sin Cirkel og nedladt sig til utidige Projecter, i steden for at nye den ansøgte Bevilling, bliver tilholdt med Fliid, at fortsætte sin Fabrique efter det Kongelige Privilegium, og at entholde sig fra andre ubetydelige og upasselige Haandteringer. Rosenørn
Datering
1777-10-17
Arkiv ID
000114165
Beskrivelse
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftamts Kopibog
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.