I Over den ved det respective Collegii Pr. M. d. 17.de Julii Sidstl. mig tilstillede Forestilling af 12.te Junii næstforhen, fra Interessenterne, Færgeløbet imellem Aarhuus og Callundborg, om Aarhuus Hauns slette Tilstand m.v. haver jeg indhentet Magistratens Erklæring, som ved Haune Inspectionens formening, tilligemed ansøgningen tienstskyldigst insinueres. At Aarhuus Haun dette Foraar har været vanskeligere end ellers, har sin Grund deri: at der sidste Vinter ingen Frost og Snee faldt, følgelig ingen Tøbrud, som ellers hver Foraar ved Mølleslusernes Aabning pleier at udføre den Tang og Sand som Lande Vindene om Efteraaret fører ind i Aagabet. Mølle Slusernes Aabning ved Tøbrud, som i en tiid af 12 Timer kan rense aaen, har ventelig anlediget Haune Inspectionen til den Formeening, at et Brøstværk indrettet ved den saakallede Mindebroe, var i stand til at holde saameget Vand uden fornærmelse for Møllen, at Canalen ved sammes løsladelse kunde blive Renset, og at den af Interessenterne for Færgeløbet benævnte Bardevig har været af lige Meening viiser vedføiede Copie af hans og Haune Commisairen, Raadmand Rohdes under 20.de Martii sidst. til Magistraten indgivne Forslag, hvorudi de paa egen Regning tilbyder at gjøre Forsøg derpaa, men bortfaldt ved de af Byens eligerede gjorte Indvendinger, og formeentlige Vanskeligheder. Imidlertiid var det ønskelig, om en i Haunevæsenet kyndig Mand maatte oversendes for at tage Haunen i Øjesyn, og give en betænkning, om enten saadan Brøstværks indrætning, eller noget Nyttigere og mindre fortsætter
Datering
1779-09-04
Arkiv ID
000114504
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftamts Kopibog
Relationer
Steder
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.