I Havnekommissionen i Aarhuus bekiendtgiør i Statstidende flg.: At Aarhus Havn efter at den derved skeete Forbedring er nogenlunde bragt til Fuldkommenhed, nu er ulige bedre end den tilforn har været, bør ikke være ubekiendt ...... saameget mindre som man har grundet Formodning om, at der ere forskiellige og feilende Meninger om denne Havns Forfatning, der enten maa have sin Oprindelse af Uvidenhed eller utilforladelige Efterretninger, ja maaskee af Misundelse over Byens tiltagende Handel og Søefart. Havne Commisionen anseer det derfor som Pligt offentlig at kundgiøre en den, fra 40 af Byens Handlende og Skibsredere, Qvæghandlere og Skippere meddeelte Erklæring, saaledes lydende: "Naar vi Undert. erindre os at for 10 Aar siden Aarhus Havn ikke kunde modtage, med høieste Vandst. Fartøier der stak 7 Fod, og at det til den Tid ofte var Tilfældet at saavel Færgesmakkerne som andre Fartøier paa 6 Fod, i hele 14 Dage, af Mangel paa Vand, hverken kunde flyde ud eller ind, og vare formedelst udsatte for de Farer, som Liggen paa en aaben Rhed kan medføre, maae vi føle desto større Glæde ved at kunne afgive denne Erklæring: at bemeldte Havn siden Forbedringerne nogenlunde blev bragt i Fuldkommenhed har været ulige bedre, og at vi i de sidste 2 Aar, ofte har seet Skibe paa 9 til 10 Fod komme ind og ud; ligesom vi og vide at ingen Hindringer for Færgefarten fra Havnens Side i de senere Aar har fundet Sted, da de saakaldede Smakker ikke som forhen har været sat i den Nødvendighed at anløbe Norsminde, enten paa Retour eller Vende-Reise, formedelst Mangel paa Dybet i Havnen". Fortsætter
Datering
1812-05-12
Arkiv ID
000114509
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Relationer
Steder
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.