Nicolauskilde Indsendt ...... Hellig-Niels Kilde findes i Skandsebakken S. for Staden, nedenfor Landeveien til Hads Herred. Den over Kilden anbragte Stensætning har man ladet forfalde; Stierne der føre ned til Kilden er tilgroede, og det er næppe muligt at komme den saa nær, at man kan øse deraf; thi Jordbunden gennemsives af Vandet paa alle Sider. I umindelige Tider har der været valfartet til dette Sted, navnlig paa Valdborg- og St. Hans Aften, og endnu den Dag i Dag overholdes denne Skik af mange. De, som forestaae Forskjønnelsesarbejderne paa Byens Territorium, vilde kunne erhverve sig fortj. Paaskønnelse ved at tage sig af ..... ved nogen Plantning osv. vilde sikkert paa dette Sted en smuk lille Plet kunne skaffes tilveje. Ialtfald fortjener vel det gamle Mindesmærke, hvor simpelt det end er, at bevares for den kommende Tid.
Datering
1863-08-04
Arkiv ID
000114699
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.