Foruden at Byens Indvaanere herved underrettes om, at Natmesteren ved de nu indtraadte Hundedage er tillagt Ordre til at dræbe alle de løse Hunde, som af ham paa Byens Gader antræffes, saa bliver endydermere alle forhen bekiendtgjorte Forsigtighedsregler og Forskrifter, i Anl. af den skrækkelige Hundesyge, der paa forsk. Steder endnu ytrer sig, paany til Iagttagelse indskiærpet, med alvorlig Advarsel til Enhver, saasnart mindste Spor til Sygdom hos en Hund bemærkes, strax derom til Politiet at give Indberetning. Endvidere advares Enhver, der har Hunde som ere bidske, eller tilbøjelighed til at bide, om de endog ellers ere sunde, strax at afskaffe disse, eller i det mindste at afholde dem fra at komme på Gaderne, eller at gaae løse, da Eierne af slige Hunde ellers ville blive anseet med Straf og Hundene til enhver Tid foranstaltet dræbt. Som en alm. Forsigtighedsregel anbefales Omsorg for, at hundene aldrig mangle frisk Vand til at drikke, og især afholdes fra fordærvet eller stinkende Vand. - Endelig forbydes det paa det strengeste, at nogen Hund andetsteds fra bringes her til Byen uden behørig Attest fra Vedkommende Autoritet, som strax til Politiet afgives, for at ingen Hundesygdom der paa Stedet har vist sig. Aarhuus Politicontoir, 14. Juli 1816 Schumacher
Datering
1816-07-25
Arkiv ID
000115487
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.