5. Ebeltoft. Chirurgus Henrich Berg er allerede beskicket for Caløe Amt (?), kand umuelig betiene hele Amtet(?), mens beqvemmelig Ebeltoft Bye med Synder-Mols og Øster- Liisberg Herred nyder: af Byen 3 Rdr. af Hartkornet 47 Rdr. ialt 50 Rdr. 6. Mariager med Onsild, Gierlef og Nørrehald Herreder betienes af den Chirurgus, som i Hobroe beskickes og nyder af Mariager Bye 1 Rdr. af Hartkornet 24 Rdr. ialt 25 Rdr. 7. Schanderborg Chirurgus Thiil gammel og skrøbelig kunde dog nogenledes betiene Distriktet og nyder af Schanderborg Bye 1Rdr. af Vrads, Hads, Hielmlef og Giern H. 49 Rdr. ialt 50 Rdr. 8. Liusgaard og Hidtz Herreder henlægges under den beskickende Chirurgus i Wiborg, som nyder af det contribuerende Hartkorn i Herrederne....7 Rdr. Summa 352 Rdr. II Denne aarlige staaende Løn tage sin Begyndelse fra førstkommende Nye Aar 1776 og udreedes af Kiøbstædernes alm.Cassa efter Ligning, samt betales af Kiæmneren imod Qvittering, men for Landet lignes Ansætningen paa det contribuerende Ager- Eng og Mølle skylds Hartkorn i Amterne ligesom Delinqvent-
Datering
1775-06-30
Arkiv ID
000117468
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftamts Kopibog
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.