Olufsmarked (Forlangt Indrykkelse). Den Person som i afvigte Olufsmarked gik omkring og tilbød sig foruden at sluge Rotter og Mus at borttage Ligtorne, fortiente i det mindste hvad sidste angaaer, vidst ikke længere at blænde Publ. med hans Vindbeutlerie. Indsenderen betalte ham 5. Rbd. for at han af et par Tæer skulde borttage 2 Ligtorne, men beklager at Virkningen af Operationen - saa kaldte Snøblen den - der blot bestod i at han med en gl. rustet Pennekniv gravede noget i Tæerne og derefter lagde en stinkende Salve over dem. Faldt saaledes ud, at Pinen ei allene strax fordobledes, men tiltog i 6 Dage saa voldsom, at Tæerne inflameredes og man frygtede for meget farlige følger, indtil en ærlig Mand ved et bedre Middel, anbragt med en berømmelig Forsigtighed, hindrede den næsten uudholdelige Pine. Indsenderen tilraader med god Grund sine Medboegere at tage sig i Vare for ei at lade sig snyde formeget af denne Hr. Rotte- og Muusmager samt Ligtornefordærver.
Datering
1817-08-19
Arkiv ID
000117643
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.