Olufsmarked Vor Karnevals- eller Olufmarkedstid er da tilende nu, og den Tilstaaelse skylde vi dens Minde, at det var en Glad og frydelig Tid. Mangfoldige Mennesker vare strømmede hertil. De fleste tillokkedes vel af den magnetiske tiltrækkende Profit, mange af det muntre Liv, enhver usædvanlig Menneskekonfleux besøgt Bye frembyder. Fader Phoebun var Markedsgiæsterne usædvanlig huld: ei en Skye fordunklede den hele Uge hans gyldne Karm paa det blanke Himmelblaae. Ei heller svege Muserne og dennesinde. Thalia havde sendt os to af hendes Præster: Hr. Roehpe og Hr. Schierne. Denne unge beskedne Kunstner glædede det dannede Publ. især ved sin heldige Declamation... Boutikkernes Antal var i Aar atter større end nogensinde, og man skylder Byens Borgmester megen Tak for den nye Indretning med deres bedre Fordeling. Skiønt Alt var temmelig dyrt kiøbtes der dog meget... især skulle Modehandlerne og Guldsmeddene have giort god Handel. Hr. Jacobsens ellegante Boutik havde vel mange Libhavere, men hans uryre høie Priser skræmmede dem bort derfra. Foruden mangfoldige omreisende Spillemænd og Sangerinder, var her to Gynger, en Wiener Kongres, en Mand med et Perspectiv, etc. Skade at her ikke ogsaa var et hollandsk Vaffelbageri, der sikkert ville have havt god Søgning. Nu er alt her i Byen i sin sædvanlige rolige og stille Gang, og enhver er dragen hjem til Sit.
Datering
1819-08-06
Arkiv ID
000117645
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.