Militærvæsen Arméens nye Organision er nu fra denne Maaneds Begyndelse traadt i Kraft over hele Landet; saaledes ogsaa her. Prinds Ferdinands Regiment lette Dragoner, som under dette Navn i Aarene 1816, 1817, og 1818 deeltog i Frankrigs Occupation, hvor det tildrog sig de Fremmedes Opmærksomhed ved sin fortrinlige Disciplin etc., er nu saa at sige ikke mere til; ved at antage et nyt Navn og en ny Uniformering, samt ved Af- og Tilgang i Officercorpsets Personale, har det ganske afkastet sin tidligere Skikkelse og er fremtraadt som et Foster af en nyere Tid. I Medfør heraf er Hans Kongelige Høihed Prinds Frederik Ferdinand. der har været bemeldte Regiments Chef lige fra dets Oprettelse, nu ogsaa fratraadt som saadan. Vi maa beklage, at herved eet Baand er sønderrevet, som knyttede Hans Kongelige Høiheds Interesse til vor By og stundom skiænkede os den Glæde at see et elsket Fyrstepar i vor Midte. I Erkendelse af den Pligtopfyldelse og Tjenstiver, hvormed Regimentet stedse hædrede sig selv og sin Chef, har Hans Kongelige Høihed som Afskedshilsen tilstillet Regimentets endnu daværende Commandeur Warneck en egenhændig Skrivelse, som er bleven oplæst for Regimentet saalydende: Ved at fratræde............
Datering
1842-07-09
Arkiv ID
000118008
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.