Organist og Stadsmusikant I Anl. af Stads-Musicant Petersens Memorial dat. Aarhuus d. 23. Juli, om Befirelse for de Magistraten ved Tienestens Tiltrædelse belovede 150 Rdr. aarlig skriver Stiftamtm.: Hvad Magistraten i Aarhuus haver at erindre ved Stadsmusicant P.' Ansøgning...det maatte at vedlagde Deres... Erklæring med sig Bielag ... erfares. Formedelst Magistratens ringe Indkomst, var det aleene at de ved Stads Musicant Tienestens Vacance accorderede sig forbenævnte Afgift, og derpaa erholdt kgl. allernaadigst Confirmation, da adskillige Brave Mænd søgte Tienesten med Lige Tilbud. Blandt disse har supp Hans Petersen efter indstændig Anmodning, paa anførte Vilkaar, erholdet den, alleene i Henseende at hand som den ældste Musicant Svend med Kone og mange uopfødte Børn, kunde have Levebrød. Hand Har ogsaa meget mindre at klage, da han ved en senere Accord, er givet 20 Rdr. Afslag med meere, som ikke var lovet, og af Magistraten udi indgivne Erklæring anføres, ia de tilbyde endog at ville være fornøyet med 100 Rdr. aarlig, som efter min allerunder. Formening ei kunde være ringere, naar de formedelst deres Besværlige Embede og derunder havende betydelige Ansvar, skulle nyde Frugten af den dem eengang herudi tillagde Kongelige Naade. Da nu den samme allern. confirm. Bestalling, som Suppl. har paa Musicant-Tienesten, tillige paalægge rman deraf at svare 150 Rdr. aarlig til Magistraten, og denne Afgift i Henseende til Tidernes Besværlighed, godvillig nedsættes til 100 Rdr. aarlig, som Tienesten gierne kan afgive, skulle jeg allerunder, formene, at Suppl H.P. billigen bør betale disse 100 Rdr. aarligt til Magistraten, eller at qvitere Tienesten, da hand paa en saa ubillig Maade søger at underslaae sig fra de Vilkaar, paa hvilke ham samme er forundt, og i dette Tilfælde er Magistraten
Datering
1771-09-03
Arkiv ID
000119401
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftamts Kopibog
Relationer
Steder
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.