De eligerede Borgeres Delibr. i Forsaml. med Magistraten 20.4.1818. I Anledning af Magistratens Foranstaltning til Byens Raadhuses Reparation har Hans Exellence høje Hr. Stiftsamtmanden paa Magistratens Indstilling om Approbation paa den over Reparationerne foretagne Licitation den - ytret det Ønske at Raadhuset maatte fløttes til en anden beqvem Plads, nemlig paa det saakaldte Sviintorv. Imod dette Hans Excellences Ønske anmærkede de eligerede Borgere: 1. At Raadhusets nuværende Beliggenhed er efter deres Foremeening det meest passende Sted de kunne angive efter den Leilighed der ellers i Byen haves til at anlægge et nyt Raadhuus paa. 2. At et nyt Raadhuuses Opførelse paa Sviintorvet ikke kunde finde sted uden at Byen tilhørende Halv-Tag til Brænde- og Vandhuus der beliggende skulde nedbrydes og at Raadhuuset endda vilde tage for megen Plads og af Torvet, terrain til Vansiir for selve Pladsen og til Hinder ved Markeder og Torvedagene. 3. At Flytningen ville medtage en Bekostning af omtr. 200 Rbd., da der ikke af det gamle Huus Materialer ville afbenyttes meget til den nye Bygning, og at een saa betydelig Bekostning under nærværende trykkende Tider ikke kunne udreedes af Byen, som desuden i Almindelighed er gaaet saa overordentlig tilbage at den ikke kan udreede de allernødvendigste Udgifter. De eligerede Borgere tilføyede endvidere, at naar et nyt Raadhus skulle opføres paa Sviintorvet ville det næppe kunne komme i tilbørlig Afstand fra de mange smaae Bygninger som grænsede til det Torv og aldeles ikke som sikker i Ildebrands Tilfælde som der hvor det gamle Raadhus laa.
Datering
1818-04-20
Arkiv ID
000120268
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Byraadets Arkiv I 1.
Relationer
Steder
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.