I næste Uge vil det Millerske Skuespillerselskab indtræffe… Forventningen spændt: Selskabet er, paa et Par gode Acqvisitioner nær, det samme, men Localet, hvori Forestillingerne overværes, er et ganske nyt. Thi endelig har ogsaa Aarhuus faaet et ordentlig Theater, hvad Mere er: det største, og vi tør vel sige: tillige det smukkeste uden for København. Det er Hr. Miller selv, som vi skylde dette ikke uvigtige Gode. Med betydelige Opofrelser, som baade hastigere og rundeligere ville komme Publicum tilgode end selve Entrepreneuren, har han aldeles omskabt Polyhymnias gamle velbekjendte Locale, hvis Mangler maatte blive et kunstdannet og kunstelskende Publicum stedse føleligere. Bygningsinspecteur Thielemann har formaaet at bringe ud af dette indskrænkede og dog øde Rum, hvor smagfuldt og hyggeligt han har forstaaet at benytte de forhaandenværende Midler til at udsmykke samme. Der kan ingen Tvivl være om, at jo under disse forandrede Vilkaar Skuespilnydelsen vil blive en ganske anden, især da efter Forlydende Theatrets Scene, saasnart som muligt, vil blive omformet og hævet paa tilsvarende Maade. Naar saa endelig vor Gas er bleven benyttet til en forholdsvis glimrende Belysning, som kan sætte alle disse Fordele i det tilbørlige Lys, er der Intet tilbage at ønske – uden en levende og virksom Paaskjønnelse.
Datering
1854-10-06
Arkiv ID
000122806
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.