Teatermusik Iaftes blev det af Hr. Skuespildirektør Miller indrettede nye Theater aabnet med en Prolog og "Don Cæsar de Bazan". Freqventsen var temmelig stor, og Indtrykket var afgjort behageligt, for en stor Del ogsaa overraskende. Man kunde umuligt andet end føle sig vel tilmode i dette ligesaa beqvemt og hyggeligt som elegant og smagfuldt indrettede Rum, og man maatte undre sig over, til hvilken Grad af Fuldstændighed Alt var ført, Tvende Indgange, Garderober, Vestibule, Billetcontoir og Buffet, Parterre, to Parquetter, Loger oppe og nede, Balcon eller Galeri. Gulvet var blevet sænket for at give rundeligere Plads til 2. Etage; Orchestret ligeledes. Theater og scene ere blevne adskilte ved et ordentligt Proscenium, og for at gjøre det behagelige Indtryk fuldstændigt, har Hr. Miller i København enga-geret nogle flinke Musici og en dygtig Musikdirekteur... om kort Tid vil man ikke kunne begribe, hvorledes man tidligere har kunnet lade sig tiltale af en Kunst, der virkede her under saa ringe Betingelser. ... Prologen blev modtaget med et levende Bifald. Stykket gjorde megen Lykke hos det velstemte Publikum Aarhus Theater, der nu kan rumme 800 Tilskuere, kunde næppe være aabnet under heldigere Auspicier...
Datering
1854-10-16
Arkiv ID
000122879
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.