Det er Byens Indvaanere bekjendt, at en Underviisningsanstalt for Pigebørn i en Række af Aar her har bestaaet, og ved erkjendt Gavnlighed vundet Deeltagelse i de Borgerclasser, for hvilke den var bestemt. Bestyrerinden af samme, Jomfru Wederkinch, har, især formedelst en Medlærerindes langvarige Sygdom, saavel som formedelst egen derpaa følgende Upasselighed i den senere Tid ei været i Stand til, med sædvanlig Kraft og Omhu at virke for Indretningen, og har derfor anmodet os Undertegnede, om at paatage os Overbestyrelsen deraf, da hun troer, at den derved vilde vinde i Kraft og Medborgeres Tillid. Overbeviste om at en saadan Underviisningsanstalt er nødvendig, og at det almindelige Ønske er, at den fremdeles maatte bestaae, paataget os dette Hverv, under den Betingelse, at Elevernes Antal bliver saa stort, at de nødvendige Udgifter dermed kunne bestrides. Det følger af sig selv, at Jomfru Wederkinch, som første Lærerinde, saalænge hun ønsker det, vedbliver at have det specielle Tilsyn med Underviisningen. Vi give os herved den Frihed at indbyde dem af vore Medborgere, som maatte ønske deres Døttre der underviiste, til at tegne sig paa den i dette Øiemed udstædte Plan, som er henlagt hos Conrector Blache paa Rosengade, hvor den vil kunne tages i Øiesyn hver Eftermiddag Kl. 3-5. Saasnart et tilstrækkeligt Antal Elever, foruden dem som hidtil ere blevne underviiste, og af Forældrene ere tegnede som vedblivende, er anmeldt, skal det ufortøvet blive bekjendtgjort, til hvilken Tid Underviisningen, efter de nye derom tagne Bestemmelser, kan tage sin Begyndelse. Engelsted Blache Grüner Funder Bang
Datering
1834-07-26
Arkiv ID
000124773
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.