Efter flere Dages vedholdende Regn og tilsidst øsende Vande steg i Mandags den ovenfor Byen liggende Søe til en usædvanlig Høide. Flere Mølledæmninger ovenfor denne Søe brast, hvorved Vandmassen endnu mer forøgedes, saa at Dæmningen ved den her tæt ved Byen liggende Mølle næppe kunde modstaae Vandets tryk. Dens Besidderinde saae sig derfor nødsaget til, paa eengang at trække alle Sluser, hverved Vandmassen med en uhyre Magt styrtede ned mod den under Arbejde fortsættes på kortets bagside værende Steenbroe, hvis Hvælving netop var bleven lukket men endnu var opfyldt af dens Buestillads. Aaløbet som forud var dannet, for at aflede Aaen mellem Steenbroen og Købmand Hammershøjs Gaard, kunde nu ikke modtage Vandet, det styrtede over Dæmningerne, som vare for faste til aldeles til at lade sig bryde. Aaen skaffede sig nu paa den modsatte Side af Broen en forandret Direction, alt Bolværk blev i et Øjeblik revet bort, og flere Bygninger langs med Aaen stode i Fare for at styrte sammen. Det var kun med den yderste Anstrengelse ved at opføre nyt Værn af Brædder, Bjelker, Farschiner, Halm, fortsættes på 1 - 30
Datering
1839-09-25
Arkiv ID
000125563
Beskrivelse
Samlingstags
Ophavsret
I offentlig eje. Ikke ophavsretsværdigt
Materialet har ikke værkshøjde og er derfor ikke beskyttet af ophavsret. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Beskrivelsesdata
original kilde
Aarhus Stiftstidende
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.