Skottere på besøg

Kreativt ophav
Datering
1959-05-24
Arkiv ID
000137675
Beskrivelse
Overskrift
Skottere på besøg
Abstrakt
24. maj 1959 mødte et sammensat jysk hold Skotland på grønsværen på Aarhus Stadion til en spændende og hård kamp. De skotske spiller var hver blevet lovet 100 kr. i tilfælde af en sejr, så ufine metoder blev taget i brug for at hive sejren på 3-2 hjem til Skotland. Undervejs viste den blot 18-årige Harald Nielsen fra Frederikshavn dog så lovende takter, at AIA landsholdsspiller Poul Pedersen efterfølgende udtalte til avisen, at det ville blive interessant at følge hans udvikling på fodboldbanen. Det var ikke uden grund, at den unge fodboldspiller senere fik tilnavnet Guld-Harald. I pausen underholdt Gordon Highlander Pipe Band (billede) med sækkepiber og dans. I det hele taget var de skotske musikalske gæster at finde mange steder i byen i løbet af Den Britiske Uge.
Ophavsret
CC Navngivelse-IkkeKommerciel
Materialet er under ophavsret, men udgives efter aftale under en Creative Commons Navngivelse Ikke-Kommerciel licens.
Materialet må kun gengives og publiceres i ikke-kommercielle sammenhænge, og under forudsætning af en passende kreditering af både ophavsmanden/-kvinden og AarhusArkivet.dk. Dette udelukker publicering på sociale platforme som Facebook og Instagram.
Relationer
Begivenheder
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet må offentliggøres på internettet. Ifølge aftale.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.
Download