2.800 skolebørn på Stadion

Materialetype
Kreativt ophav
Datering
1942-06-10
Arkiv ID
000276005
Beskrivelse
Overskrift
2.800 skolebørn på Stadion
Abstrakt
I 1932 blev der for første gang afholdt den store aarhusianske skoleidrætsdag på stadion, 2.800 aarhusianske skolebørn lavede opvisninger for 4-5.000 tilskuere. Først 10 år senere blev arrangementet atter holdt på stadion – denne gang med 2.800 aarhusianske børn. Dagen begynder med en indmarch (billede) og en tale fra skoledirektør Sejrholt, efterfulgt af fællessang. Om eftermiddagen var der holdvise opvisninger og folkedans, og dagen blev sluttet af med en stor fest med 12.000 tilskuere, hvor der blandt andet var opvisning af gymnastiklærer Poul Petersens 1.200 piger, der kom ind på stadion som en stor orm og foldede sig ud i en blomst. Der var også fodboldfinalekampe for folke- og mellemskolerne, stafetløb for drenge og opvisning i folkedans af 250 piger i nationaldragter.
Ophavsret
I offentlig eje. Copyright udløbet
Materialet er i offentlig eje, da ophavsretten er udløbet. Der er dermed heller ingen ophavsretslige begrænsninger på gengivelse og publicering af dette materiale.
Relationer
Rettighedsnoter

Billedet er med ukendt fotograf, og har været bragt i Århus Stiftstidende 10. juni 1942. Ophavsretten er dermed i forhold til ophavsretsloven §63, Stk. 3 udløbet.

Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.
Download