En køretur med sporvogn

Kreativt ophav
Datering
1902 ~ 1905
Arkiv ID
000313141
Beskrivelse
Titel
En køretur med sporvogn
Abstrakt
Den 7. juli 1904 blev den første sporvognsrute indviet i Aarhus. Ruten gik fra Dalgas Avenue gennem Hans Broges Gade, Skt. Pauls Kirkeplads, M.P. Bruuns Gade forbi hovedbanegården, videre ad den velkendte omnibusrute til Østbanetorvet og derfra til Skovvejen og til sidst Trøjborgvej. Længe var dette den eneste rute, men da kommunen overtog driften blev den eksisterende rute i 1930 udvidet og en ny blev tilføjet. Sporvognskørslen i Aarhus fortsatte op til 1971. Filmene viser sporvognenes jomfrurejser i det aarhusianske.
Beskrivelsesdata
lyd
stum
længde
00:02:12
farve
sort/hvid
sekvenser
00:00-02:12 Den 7. juli 1904 blev den første sporvognsrute indviet i Aarhus. Ruten gik fra Dalgas Avenue gennem Hans Broges Gade, Skt. Pauls Kirkeplads, M.P. Bruuns Gade forbi hovedbanegården, videre ad den velkendte omnibusrute til Østbanetorvet og derfra til Skovvejen og til sidst Trøjborgvej. Længe var dette den eneste rute, men da kommunen overtog driften blev den eksisterende rute i 1930 udvidet og en ny blev tilføjet. Sporvognskørslen i Aarhus fortsatte op til 1971. Filmene viser sporvognenes jomfrurejser i det aarhusianske.
Relationer
Ophavsret
I offentlig eje. Copyright udløbet
Anden juridisk beskyttelse
Aftaleforhold
Materialet er ikke begrænset af kontraktuelle klausuler.
Lovgivning
Materialet er ikke underlagt andre juridiske begrænsninger af tilgængeligheden.
Tilgængelighed
Tilgængelighed
Materialet er online her på Aarhusarkivet.dk, men det er det enkelte materiales ophavsretslige status, der fastsætter, hvad et givent materiale videre må bruges til.